Häng med oss!

129 livescore
blimedlem 129
facebook 129
twitter
instagram 129

RUSTA KANALPLAN NU!
Skriv på namninsamlingen här

Kicki Bengtssons Pris
Dags att nominera för 2014
Läs mer klicka här

 

Dela med dig till andra

AddThis Social Bookmark Button
Bajen värvar Rosie Malone-Povolny
2012-04-08 11:13
Hammarby Damfotboll har förstärkt med ytterligare en spelare från USA. Rosie Malone-Povolny är en tuff mittfältare som tidigare spelat i isländska högstaligan.

Det sista nyförvärvet Hammarby Damfotboll gjorde innan transferfönstret stängde var Rosie Malone-Povolny, 21 år från Minnesota, som nu anslutit till Hammarbys trupp.

Rosie har representerat Marquette University och Minnesota Lightning i W-league samt Milwaukee Nationals i WPSL. Under 2011 spelade hon en halv säsong för KR Reykjavik i isländska högstaligan.

- Rosie är snabb och passningsskicklig, säger Pär Lagerström, huvudtränare för Hammarbys a-lag. Hon är också stark och en tuff spelare i närkampsspelet. Precis som Megan Mischler är hon ung och talangfull och det ska bli spännande att se hur hon utvecklas hos oss.

Rosie Malone-Povolny är spelklar direkt och följer med spelartruppen till Gotland för mötet med Dalhem i Svenska cupen, måndagen den 9 april.

Däremot har Hammarbys tidigare förvärv Brittany Galindo valt att avbryta sitt kontrakt efter bara fem dagar och åka hem till USA igen.

- Det är naturligtvis mycket tråkigt och det sätter föreningen i ett dilemma eftersom transferfönstret är stängt och vi inte kan ersätta Brittany, säger Urban Rybrink, ordförande i Hammarby IF Damfotbollförening. Hennes agent har varit väldigt tydlig med att ingen skugga faller över Hammarby utan att det var Brittanys eget val och hade med helt andra orsaker att göra.

rosie

Rosie Malone-Povolny
Position: Mittfältare
Född: 2 juli 1989